90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

JU Dom starih "Grabovac" obavještava prijatelje i rodbinu korisnika naših usluga da će od 19. maja 2021.godine organizovati posjete korisnicima pod nadzorom u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.
Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određen termin.
Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima:
- dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije
- negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h
- dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 90 dana.
Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 2 metra između svih osoba.
Posjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite(dezinfekcija ruku i sl.).
Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.
Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme ( hirurška maska ) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.
Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:
Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 181 328
Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 334 010
Odjeljenje demencije 067 582 340
Odjeljnje palijativne njege 069 813 443
Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 - orginal potvrda na uvid).
VIDIMO SE USKORO....

pdfPrivremene_preporuke.pdf


 

Filter
 • SARADNJA DOMA STARIH „GRABOVAC“ I KONATONALNE USTANOVE „DOM ZA SOCIJALNO ZDRAVSTVENO ZBRINJAVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM I DRUGIH OSOBA“ SARAJEVO

  Dana 27.11.2013. godine predstavnici Doma starih „Grabovac" iz Risna učestvovali su okruglom stolu „Organizirano stanovanje u zajednici, uz podršku-izgradnja socijalnih mreža, razvoj i primjena dobrih praksi" u Sarajevu.

  Posjeta Kantonalne ustanove „Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba" je imala radni karakter, gdje smo se i dogovorili oko nastavka kontinuirane regionalne saradnje i razmjene kadrova.

 • IZLOŽBA RADOVA DJECE IZ VRTIĆA „RADOST“ IZ RISNA

  U Domu starih „Grabovac" u Risnu, u prostorijama radne terapije na odjeljnju za palijativnu njegu djeca iz vrtića „Radost" – Kotor, vaspitna jedinica iz Risna u sklopu kreativne radionice „Žuti listić" izložili su radove na temu jesen koje su uradili sa njihovim roditeljima.

  Izložba je otvorena od 01.11.2013.godine i trajeće tri dana. Svi zainteresovani mogu pogledati radove u vremenu od 10:00 do 12:00 časova . DOBRODOŠLI

 • KREATIVNA RADIONICA U DOMU STARIH “ GRABOVAC”

  Dana 30.11.2013.godine djeca iz OŠ „Veljo Drobnjaković“ iz Risna održali su kreativnu radionicu u prostorijama radne terapije na odjeljenju za palijativnu njegu. Tema radionice bila je modelarstvo i djeca su tom prilikom u saradnji sa našim korisnicima pravila zmaja. Sa djecom u pratnji bili su njihovi nastavnici Ana Šouc i Radivoj Čvorović.

 • OSNOVNA ŠKOLA „VELJKO DROBNJAKOVIĆ“, IZ RISNA POSJETILA JU DOM STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Dana 16.11.2012. godine učenici drugog razreda Osnovne škole »Veljko Drobnjaković«, iz Risna, posjetili  su korisnike  Doma starih  »Grabovac« - Risan.

  Učenici sa  su  sa korisnicima učestvovali u radnoj terapiji, pravili su novogodišnje čestitke , nakon čega je bilo zajedničko posluženje.

 • DRUGI TRIJALNI AUDIT U JU DOMU STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  trijalni_adit_1_2012

  U periodu od 13. do 15. 11. 2012. godine u JU Domu starih „Grabovac“ u Risnu održan je drugi traijalni audit od strane Auditora David Scheele MBA. Trijalni audit je sproveden u prisustvu predstavnika fondacije „Grabovac“ John Van Nimwegen i menadžera za kvalitet Aleksandre Docevski.  trijalni_adit_2_2012

 • KANTONALNA JAVNA USTANOVA „DOM ZA SOCIJALNO ZDRAVSTVENO ZBRINJAVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM I DRIGIH OSOBA“ SARAJEVO POSJETILA JU DOM STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Kantonalna JU “Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” Sarajevo od 10. do 12. 11 . 2012. godine posjetili su naš dom i obišli korisnike  svih paviljona. Posjeta je imala radi karakter, direktor , socijalni radnik i pravnik pomenute ustanove upoznali su se sa iskustvima rada naše ustanove , načinom funkcionisanja, kao i uslovima našeg doma. Takođe, potpisan je memorandum o budućoj saradnji između dvije ustanove.

 • Dom starih dobio najveće priznanje grada Kotora - nagradu " 21. Novembar " za 2011. godinu

  Ovogodisnji-laureati_2Gradonačelnica Kotora g-đa Maja Ćatović, povodom proslave Dana opštine Kotor najveće priznanje grada Kotora – Nagradu »21. novembar« uručila je direktoru Doma starih »Grabovac« u Risnu Zoranu Vukićeviću i direktoru Specijalne bolnice za psihijatriju u Dobroti dr Aleksandru Tomčuku. U obrazloženju odluke žiri je napisao da se Domu starih i Specijalnoj bolnici nagrade dodjeljuju zbog značajnog unapređenja kvaliteta i humanog pristupa u pružanju njege starim i licima sa mentalnim oboljenjima.

 

donacije 1

glas grabovca

Jezik

Pretraga