90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

 

 FB IMG 1663999456607

 

Posjete su omogućene svakim danom u periodu od 10:30 do 20:00 časova bez prethodne najave.


 

 

Filter
 • REDOVNI SASTANAK PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNOG STARANJA, CENTARA ZA SOCIAJLNI RAD, UPRAVE ZA ZBRINJAVANJE IZBJEGLICA I DOMA STARIH „GRABOVAC“

  Dana 24.12.2013.godine u JU Dom starih „Grabovac“ u Risnu održan je redovni sastanak u prisustvu predstavnika Ministarsva rada i socijalnog staranja, centara za socijalni rad, Uprave za zbrinjavanje izbjeglica i predstavnika Doma na kome je raspravljano o aktuelnim pitanjima i problemima korisnika koji borave u našoj ustanovi.

 • POSJETA PREDSTAVNIKA FONDACIJE “GRABOVAC“ IZ HOLANDIJE

  U dvodnevnoj posjeti Domu starih „Grabovac“ boravio je gospodin Henk Mejer predstavnik Fondacije „Grabovac“ iz Holandije.. Tokom boravka gospodina Henka Mejer zvanično je i završena saradnja sa Fondacijom „Grabovac“ iz Holandije koja je u zadnjih 12 godina nesebično pomogala našu ustanovu. Fondacija „Grabovac“ iz Holandije je pored sve pružene pomoći i donacija Domu, pomogla u znatnoj mjeri izgradnju objekta za palijativnu njegu i demenciju, u potpunosti finansirala projekat za dobijanje ISO standarda. Tokom posjete gospodin Henk je u ime Fondacije „Grabovac“ iz Holandije svim radnicima Doma podijelio prigodne poklone povodom nastupajućih praznika i kao vid zahvalnosti povodom uspješno ostvarene saradnje.

 • URUČIVANJE NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA DJECI ZAPOSLENIH U DOMU

  Dana 30.12.2013.godine djeci zaposlenih u Domu su uručeni novogodišnji paketići. Novogodišnje paketiće je donirao gospodin Zoran Bulatović iz Podgorice. Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Zoranu Bulatoviću koji tradicionalno uoči novogodišnjih praznika donira poklone djeci zaposlenih i zelimo mu uspješnu i srećnu nastupajuću Novu godinu.

 • POSJETA DOMU STARIH NVO “SJORE OD MOTA” IZ KOTORA

  sjore_od_mora_30122013Povodom nastupajućih novogodišnjih I božićnih praznika predstavnice NVO “Sjore od mota” su dana 30.12.2013. posjetile našu ustanovu I obišli korisnike kojima su uručile prigodne poklone povodom nastupajućih praznika.

 • POSJETA SREDNJE MJEŠOVITE ŠKOLE „IVAN GORAN KOVAČIĆ“ POVODOM NASTUPAJUĆIH PRAZNIKA.

  posjeta_ss_igk_1_30122013posjeta_ss_igk_2_30122013Dana 30.12.2013.godine učenici četvrtog razreda Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“, iz Herceg Novog su zajedno sa pomoćnikom direktora Pušica Milanom i profesoricama Bulatović Natašom i Jovanović Mirom su obišli naše korisnike i čestitali im predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

  Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim profesorima i učenicima Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ na posjeti i da im poželimo sve najbolje u Novoj 2014.godini.

 • POSJETA CRVENOG KRSTA BAR DOMU STARIH „GRABOVAC“

  Povodom nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika predstavnici Crvenog krsta iz Bara su tradicionalno obišli korisnike naše ustanove koji su Bar i tom prilikom im uručili novogodišnje paketiće.

 • DOM STARIH ,,GRABOVAC,, U POSJETI DOMU ,,DANICE VOGRINEC,, U MARIBORU

  U periodu od 20.12.2013.godine do 22.12.2013.godine predstavnici Doma starih ,,Grabovac,, iz Risna posjetili su,, Dom Danice Vogrinec,, u Mariboru.Posjeta je imala radni karakter i zaposleni iz Doma starih,, Grabovac,, su se upoznali sa iskustvima rada pomenute ustanove, nacinom funkcionisanja kao i uslovima rada.

  Takodje, potpisan je Memorandum o dugoročnoj saradnji izmedju četiri ustanove: Dom za smjestaj dusevno obolelih lica ,,Sveti Vasilije Ostroski-Čudotvorac,,, Dom starih ,,Grabovac,, Risan, Socijalno gerijatrijski centar Banja Luka i Doma ,,Danice Vogrinec,, Maribor.

 • POSJETA PREDSTAVNIKA OPŠTINE I CENTRA ZA SOCIJALNI RAD BAR DOMU STARIH “GRABOVAC”

  Poštujući tradiciju koja traje već duži niz godina, predstavnici Opštine i CZSR Bar su dana 17.12.2013.godine obišli svoje korisnike koji su smješteni u našoj ustanovi i tom prilikom uručili im prigodne poklone i novac povodom nastupajućih novogošnjih i božićnih praznika.

 • IZLET KORISNIKA U PLJEVLJIMA

  Dana 16. decembra 2013. godine korisnici Doma starih „Grabovac"- Risan koji su uključeni u radno-okupacionu terapiju išli su u pratnji koordinatora rada u popodnevnoj smjeni i okupacionog terapeuta na jednodnevni izlet u Pljevlja gdje su ručali u prijatnom ambijentu restorana hotela „Gold".

 • KORISNICI DOMA STARIH,,GRABOVAC,, NA ,,RISANSKOM BAZARU,,

  Dana 13.12.2013.godine korisnici Doma starih ,,Grabovac,, zajedno sa zaposlenima iz socijalne sluzbe su izlozili dio radova sa radno-okupacione terapije na ,,Risanskom bazaru,,.

  Korisnici i zaposleni su uzivali u prijatnom ambijentu i druzenju sa ostalim ucesnicima i posjetiocima bazara.

 • RAZMJENA RADNIKA IZMEĐU KONATONALNE USTANOVE „DOM ZA SOCIJALNO ZDRAVSTVENO ZBRINJAVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM I DRUGIH OSOBA“ SARAJEVO I DOMA STARIH „GRABOVAC“-RISAN

  razmjena_radnika_10122013U periodu od 05. 12. 1013. godine do 10.12.2013. godine počela je realizacija razmjene radnika u skladu sa potpisanim Sporazumom o dugoročnoj saradnji izmedju Kantonalne ustanove „Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba" , iz Sarajeva i Doma za stara lica „Grabovac" , iz Risna.

  Razmjena radnika različitih profila, po pravilu traje jednu radnu sedmicu, a ako u konkretnom slučaju bude spremnosti na obje strane, mogu da se izvode i duže. Pomenutim sporazumom postavljeni su ciljevi i aktivnosti koji će doprinijeti unapređenju i poboljšanju uslova rada i života korisnika u ustanovama za zbrinjavanje.

 • KONCERT NVO “VETERANI-VAZDA MLADI” U DOMU STARIH “GRABOVAC”

  Dana 09.12.2013. godine NVO "Veterani -Vazda mladi" organizovali su koncert u domu starih "Grabovac" u Risnu.

  Adolf Dolfi Vučinović je u svoje i u ime muzičke grupe pozdravio korisnike I zaposlene doma starih i poželio srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

 • PERAŠKA ČAJANKA I POZORIŠNA PREDSTAVA „LEGENDA O STJEPANU I JELENI“

  Dana 07.12.2013.godine korisnici Doma starih su u Perastu odgledali izvodjenje pozorisne predstave ,,Legenda o Stjepanu i Jeleni,, koju su pripremila i izvodila djeca iz Osnovne škole ,,Veljko Drobnjaković,, iz Risna, a u okviru kreativne radionice.

  Nakon predstave korisnici i zaposleni iz socijalne službe su uživali u čajanci i prijatnom druženju sa djecom i njihovim nastavnicima.

 • KNJIŽEVNO VEČE U DOMU STARIH „GRABOVAC“

  Dana 06. 12. 2013. godine organizovano je književno veče u Domu starih ,, Grabovac,, u Risnu . Učesnici programa bili su književnici i umjetnici: Miraš Martinović-književnik, Dragana Kršenković Brković-književnica, Bosiljka Pušič-književnica,Varja Đukić-glumica.

  Korisnici su uživali u čitanju proze i poezije i neposrednom kontaktu sa autorima.

  U okviru ovog prijatnog druženja pomenuti autori su poklonili knjige i na taj način doprinijeli obogaćivanju biblioteke u našoj ustanovi.

 • SREDNJA MJEŠOVITA ŠKOLA „IVAN GORAN KOVAČIĆ “, IZ HERCEG NOVOG ČESTITALA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE KORISNICIMA DOMA

  sms_igkovacic_26122012_1sms_igkovacic_26122012_2

  Dana 26.12.2012. godine učenici četvrtog razreda Srednje mješovite škole »Ivan Goran Kovečić » , iz Herceg Novog, zajedno sa zamjenikom direktora Pušica Milanom i  i profesorima škole Jovanović Mirom i Natašom Bulatović  posjetili  su našu ustanovu .

  Tom prlikom  učenici : Marić Aleksandra, Vučković Sanja, Dragičević Dragana, Milica Kokot, Tripo Andrić i Marković Maksim obišli su korisnike Doma , čestitali im predstojeće praznike i uručili  prigodne novogodišnje poklone.

 • CENTRI ZA SOCIJALNI RAD I SEKRETARIJAT ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI GLAVNI GRAD PODGORICA – POSJETA POVODOM NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA

  Povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika, Centri za socijalni rad za opštine Kotor, Tivat i Budva, Bijelo Polje, Nikšić, Pljevlja i Žabljak , kao i Sekretarijet za društvene djelatnosti glavni grad Podgorica, posjetili su korisnike Doma.

  Tom prilikom  imenovani su obišli korisnike Doma , čestitali predstojeće praznike i uručili im prigodne novogodišnje paketiće.

 • CENTAR ZA SOCIJALNI RAD BAR I ULCINJ, OPŠTINA BAR I CRVENI KRST POSJETILI SU JU DOM STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Dana 13.12.2012. godine predstavnici Centra za socijalni rad Bar i Ulcinj, opštine Bar I Crvenog Krsta Bar, povodom predstojećih novogodišnjih praznika posjetili su Dom starih „Grabovac“ u Risnu.

  Tom prilikom predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog Krsta  uručili su novogodišnje poklone korisnicima doma iz Bara i Ulcinja, a predstavnici opštine Bar su uručili po 100 eura korisnicima iz opština Bar i Ulcinj.

  Ovao je, inače , poseban dan za korisnike doma , a posjeta predstavlja nastavak dugogodišnje tradicije i izuzetno dobre saradnje Centra za socijalni rad Bar i Ulcinj, Opštine Bar , kao i Crvenog Krsta sa našom ustanovom.

 • OBILAZAK DOMA ZA LICA MENTALNO OMETENA U RAZVOJU U TUTINU

  tutin_122012_1

  Dana 22.11.2012. godine direktor, socijalni radnik i koordinator druge smjene naše ustanove posjetili u Dom za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu. Posjeta je imala radni karakter , razmjenu iskustava i predstavnici ustanova su održali sastanak na kojem su se  dogovarali o budućoj saradnji. tutin_122012_2

 • SARADNJA DOMA I O.Š. „VELJKO DROBNJAKOVIĆ“ IZ RISNA

  Dugogodišnja saradnja i druženje učenika O.Š. iz Risna i stanara našeg Doma od 1 Decembra 2011 nastavlja se i kroz zajednički radioničarski rad između učenika I-og razreda i grupe korisnika uključenih u radnu terapiju – odeljenja za Palijativnu njegu.

  Svakog četvrtka, mališani sa svojom učiteljicom rado su dočekani u redovnom terminu  radne terapije (10,30 – 11,45 h) od strane radne grupe.

  Kroz priču, smijeh, pjesmu, zajedno se i – radi!

  A pošto se Nova godina bliži, tako se i program aktivnosti usmjerio u tom pravcu pa se prave čestitke, mašnice za jelke, lampinjoni....., uostalom će se vidjeti!

  Ono što predstavlja najveću vrijednost (a ujedno i cilj programa) su očigledna obostrana prihvaćenost i pozitivne emocije između djece i starih.

  Djeca, inače najrađe viđeni gosti u Domu sa puno emocija su prihvaćeni od strane starijih „drugara“ kojima je četvrtak postao poseban „radni dan“ – makar potekla i pokoja suza! A kako djeca znaju uzvratiti ljubav i pažnju najbolje osjete oni kojima je ona usmjerena    i potrebna...

  Tako ovaj Decembar, očigledno obogaćen stvaranjem novih veza, predstavlja početak ostvarenja novih programa u toku 2012 između O.Š. i našeg Doma.

  Neka ovo bude dobar uvod i – SREĆNA NOVA, SVIMA!


 • SKUPŠTINA CRNE GORE - DONACIJA KORISNICIMA DOMA STARIH „GRABOVAC“

  skupstina-logoPovodom Božićnih i  Novogodišnjih praznika Skupština Crne Gore je donirala korisnicima Doma Starih „Grabovac“ 3000 eura.

  Donirani novac  Dom će iskoristiti za poboljšanje kvaliteta života korisnika.

  Direktor Doma Zoran Vukićević zahvalio se Skupštini Crne Gore na pomenutoj donaciji.

 • CENTRI ZA SOCIJALNI RAD – POSJETA I NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI

  1_sl_domPovodom Bozićnih i Novogodišnjih praznika, Centri za socijalni rad za Opštine Kotor, Tivat i Budva, Berane i Andrijevica, Bijelo Polje, Plav, Nikšić, Pljevlja i Žabljak, kao i Sekretarijat za društvene djelatnosti glavni grad-Podgorica, posjetili su korisnike Doma.

  Tom prilikom zaposleni iz pomenutih ustanova su obišli korisnike i poklonili im prigodne novogodišnje paketiće.

 • FAKULTET POLITIČKIH NAUKA – UNIIVERZITET CRNE GORE – HUMANOST I OBRAZOVANJE

  fpn_logoRedovni studenti Fakulteta političkih nauka – Univerziteta Crne Gore dana 18.12.2011. godine posjetili su Dom starih „ Grabovac". Studenti su obišli korisnike svih paviljona Doma i tom prilikom u okviru svoje akcije dodijelili su pomoć korisnicima u vidu namirnica i garderobe.

  Prilikom svoje posjete studenti su imali sastanak sa Direktorom Doma Zoranom Vukićevićem.

 • JU DOM STARIH „GRABOVAC“ U RISNU – NASTAVNA BAZA

  JU_DOM_STARIH_GRABOVAC_U_RISNU__NASTAVNA_BAZARedovni studenti druge i četvrte godine Fakulteta primijenjene fizio-terapije iz Igala obavljaju praksu tokom decembra mjeseca 2011. godine u JU Domu starih „Grabovac" u Risnu.

  Praksu obavlja oko 30 strudenata na odjeljenju za palijativnu njegu starih lica. Grupa broji šest studenata, odnosno dvanaest studenata u toku jedne sedmice.

  Studenti praksu obavljaju u prisustvu mentora, koordinatora fizio-terapije Aleksandre Jovanović.