90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

JU Dom starih "Grabovac" obavještava prijatelje i rodbinu korisnika naših usluga da će od 19. maja 2021.godine organizovati posjete korisnicima pod nadzorom u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.
Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određen termin.
Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima:
- dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije
- negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h
- dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 90 dana.
Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 2 metra između svih osoba.
Posjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite(dezinfekcija ruku i sl.).
Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.
Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme ( hirurška maska ) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.
Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:
Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 181 328
Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 334 010
Odjeljenje demencije 067 582 340
Odjeljnje palijativne njege 069 813 443
Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 - orginal potvrda na uvid).
VIDIMO SE USKORO....

pdfPrivremene_preporuke.pdf


 

Filter
 • POSJETA KORISNIKA DOMA MANASTIRU OSTOG

  izlet_ostrog_19082013Dana 15.08.2013 korisnici naseg Doma su u pratnji koordinatora popodnevne smjene i okupacionog terapeuta posjetili Manastir Ostrog. U povratku korisnici su obišli Nikšić i Trebjesu. Zajednički ručak je bio organizovan u restoranu "Konoba" u Bogeticima.

 • IZLET KORISNIKA DOMA NA ŽABLJAKU

  Dana 16.08.2013 u organizaciji našeg Doma korisnici su obišli Žabljak. Nakon obilaska prelijepe planine za korisnike je organizovan zajednički ručak u restoranu “Momčilov grad”. Korisnici su bili u pratnji koordinatora popodnevne smjene i okupacionog terapeuta Doma.

 • Humanitarni koncert NVO Veterani “Vazda mladi”

  Dana 17.08.2013.godine NVO Veterani "Vazda mladi" su organizovali humanitarni koncert na ljetnoj pozornici u Tivtu. Sav prihod od koncerta je namijenjen našem Domu. Koncertu su prisustvovali korisnici Doma starih koji su bili u pratnji socijalne sluzbe. Predsjednik NVO Veterani "Vazda mladi"Adolf Dolfi Vučinović je uručio umjetničku sliku kao poklon Domu. Naši korisnici su uživali u prelijepom repertoaru. Koristimo ovu priliku da se našim prijateljima zahvalimo na koncertu koji su posvetili nama i nadamo se da cemo našu saradnju nastaviti i u buduće.

 • KORISNICI DOMA STARIH „GRABOVAC“ – STATISTI U PREDSTAVI NJEGOŠ, VATRE

  U kotorskom pozorištu dana 06.08. i 08.08. 2013. godine 13 korisnika našeg doma učestvovalo je u predstavi Njegoš, Vatre po motivima Luče Mikrokozma Petra II Petrovića Njegoša. Autorski projekat: Radmila Vojvodić i Paolo Magelli.

  Korisnici su bili statisti u pomenutoj predstavi.

 • UNIVERZITET CRNE GORE - FILOZOFSKI FAKULTET NIKŠIĆ -STUDIJSKI PROGRAMI PSIHOLOGIJA, SOCIOLOGIJA I PEDAGOGIJA

  U okviru projekta “ Edukativno-praktično upoznavanje studenata sociologije, psihologije i pedagogije sa institucionalnim i vaninstitucionalnim socijalnim servisima” , redovni studenti Filozofskog fakulteta – Univerziteta Crne Gore, studijski programi sociologije, psihologije I pedagogije , dana 28.08.2012. godine posjetili su Dom starih “Grabovac”. Posjeta je imala radni karakter , studenti su obišli korisnike svih paviljona Doma.

  Studenti su bili sa stručnim radnicima Centra za socijalni rad Nikšić,  Ivanom Mitrovićem i Mijušković Nenadom.  Imenovani su se upoznali sa načinom funkcionisanja ustanove, smještajem starih lica , njihovom zaštitom, kao i uslovima rada našeg doma.

 • IZLET KORISNIKA DOMA U ETNO SELU „VUKOVIC“

  Dana 16.08.2012. godine korisnici Doma starih „Grabovac“- Risan su išli na jednodnevni izlet. Izlet se sastojao od obilaska etno sela Vuković i obilaska mosta Đurđevića Tara.Korisnici su ručali u  restoranskom dijelu etno sela.

  Korisnici su išli u pratnji koordinatora rada u popodnevnoj smjeni i okupacionog terapeuta.

 • IZLET KORISNIKA DOMA SA PAVILJONA PALIJATIVNE NJEGE

  Dana 23.08.2012. godine naš dom organizovao je izlet korisnika sa odjeljenja plijativne njege.  Korisnici bilu u restoranu “Risan” u Risnu uz divno druženje, ručak i ostalo posluženje.

  Zajedno sa korisnicima su bili direktor Doma, domaćica odjeljenja, kao I zaposleni iz socijalne službe.

 • MEĐUNARODNI DAN HUMANOSTI

  Povodom Međunarodnog dana humanosti dana 19.08.2012. godine naš dom posjetili su Dječji savez , „Djeca Tivta“ , Muzička škola Tivat i modni studio „Da Qui“ , iz Tivta.

  Stihove o ljubavi, drugarstvu i prijateljstvu recitovala je Lejla Šabić, učenica osnovne škole, a Boško Tujković, učenik tivatske muzičke škole, dobitnik međunarodnih priznanja izveo je na harmonici nekoliko kompozicija. Takođe , imenenovani su uručili skromne poklone našim korisnicima.

 • RISANSKA NOĆ

  Tradicionalno dana 10.08.2012. godine na manifestaciji Risanska noć učestvovali su korisnici  našeg Doma. Takođe, korisnici iz radne terapije su izložili svoje radove na štandu u pratnji radnog terapeuta.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA PSIHO GERIJATRIJU PLANINI VUČJE I JEZERU KRUPAC

  Naš Dom je dana 09.08.2012 godine organizovao jednodnevni izlet za korisnike odjeljenja za psiho-gerijatriju prilikom kojeg su korisnici bili na planini Vučje gdje su i ručali. Nakon ručka korisnici su obišli jezero Krupac.

  Društvo korisnicima su pravili koordinatorka popodnevne smjene i okupacioni terapeut.

 • POSJETA NVO UMJETNOST ŽIVLJENJA DOMU STARIH “GRABOVAC“ - RISAN

  Dana 02.08.2012. godine predstavnici NVO Umjetnost življenja posjetili su korisnike u domu starih “Grabovac” – Risan.  Članovi NVO umjetnost življenja su demonstrirali nekoliko vježbi opuštanja u kojima su i zaposleni i korisnici aktivno učestvovali. Član njihovog udruženja iz Slovenije, Janez Rojac je svirao gitaru. Takođe, imenovani su podijelili prigodne poklone našim korisnicima.

 • RAZMJENA RADNIKA IZMEĐU DOMA ZA SMJEŠTAJ DUŠEVNO OBOLELIH LICA “SVETI VASILIJE OSTROŠKI - ČUDOTVORAC” – NOVI BEČEJ I DOMA STARIH “GRABOVAC” - RISAN

  grb_sv_vasilijegrb_grabovc_risan

  Tokom jula i avgusta mjeseca ove godine je počela realizacija razmjene radnika u skladu sa potpisanim Sporazumom o dugoročnoj saradnji između Doma za smještaj duševno oboljelih lica »Sveti Vasilije Ostroški-Čudotvorac«, iz Novog Bečeja i Doma za stara lica »Grabovac«, iz Risna. Razmjena radnika različitih profila , po pravili traje jednu radnu sedmicu, a ako u konkretnom slučaju bude spremnosti na obje strane, mogu da se izvode i duže. Pomenutim sporazumom postavljeni su ciljevi i aktivnosti koji će doprinijeti unapređenju i poboljšanju uslova rada i života korisnika u ustanovama za zbrinjavanje.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA PSIHO GERIJATRIJU U RISNU

  izlet_02.08.2012

  Naš Dom je dana 02.08.2012 godine organizovao jednodnevni  izlet za korisnike odjeljenja za psiho-gerijatriju prilikom kojeg korisnici bili u restoranu „ Risan“ u Risnu

  Društvo korisnicima su pravili direktor Doma, doktorica, psiholog, socijalna radnica, radni terapeuti i koordinator popodnevne smjene.

 • KORISNICI DOMA STARIH “GRABOVAC“ – STATISTI U PREDSTAVI NJEGOŠ,VATRE

  U kotorskom pozorištu od 27. 07. do 31.07.2012. godine 13 korisnika našeg doma učestvovalo je u predstavi Njegoš, Vatre po motivima Luče Mikrokozma Petra II Petrovića Njegoša. Autorski projekat: Radmila Vojvodić i Paolo Magelli.

  Korisnici su bili statisti u pomenutoj predstavi .

 

donacije 1

glas grabovca

Jezik

Pretraga