90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

O B A V J E Š T E NJ E

 

POSJETE KORISNICIMA !
OD 1.02.2022. godine dozvoljene su posjete korisnicima Doma "Grabovac".
Posjete su omogućene svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i u tačno određenom terminu.
 
Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:
Odjeljenje gerijatrije (H paviljon) 067 149 006
Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 149 003
Odjeljnje palijativne njege i odjeljenje demencije 067 149 004 
 
USLOVI ZA POSJETU 
- dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije a ne više od 180 dana.
- negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h
- dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 180 dana.
POSJETIOCI MORAJU DONIJETI ISKLJUČIVO ORIGINAL DOKAZ JEDNOG OD NAVEDENIH USLOVA.
Elektronske forme dokaza nisu mjerodavne.
Posjete koje su vremenski ograničene se održavaju u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga uz poštivanje svih epidemioloških mjera i nošenja zaštitne opreme (dezinfekcija, socijalna distanca, maske) 
Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . 
 
Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 - orginal potvrda na uvid).
Filter
 • POSJETA KORISNIKA DOMA MANASTIRU OSTOG

  izlet_ostrog_19082013Dana 15.08.2013 korisnici naseg Doma su u pratnji koordinatora popodnevne smjene i okupacionog terapeuta posjetili Manastir Ostrog. U povratku korisnici su obišli Nikšić i Trebjesu. Zajednički ručak je bio organizovan u restoranu "Konoba" u Bogeticima.

 • IZLET KORISNIKA DOMA NA ŽABLJAKU

  Dana 16.08.2013 u organizaciji našeg Doma korisnici su obišli Žabljak. Nakon obilaska prelijepe planine za korisnike je organizovan zajednički ručak u restoranu “Momčilov grad”. Korisnici su bili u pratnji koordinatora popodnevne smjene i okupacionog terapeuta Doma.

 • Humanitarni koncert NVO Veterani “Vazda mladi”

  Dana 17.08.2013.godine NVO Veterani "Vazda mladi" su organizovali humanitarni koncert na ljetnoj pozornici u Tivtu. Sav prihod od koncerta je namijenjen našem Domu. Koncertu su prisustvovali korisnici Doma starih koji su bili u pratnji socijalne sluzbe. Predsjednik NVO Veterani "Vazda mladi"Adolf Dolfi Vučinović je uručio umjetničku sliku kao poklon Domu. Naši korisnici su uživali u prelijepom repertoaru. Koristimo ovu priliku da se našim prijateljima zahvalimo na koncertu koji su posvetili nama i nadamo se da cemo našu saradnju nastaviti i u buduće.

 • KORISNICI DOMA STARIH „GRABOVAC“ – STATISTI U PREDSTAVI NJEGOŠ, VATRE

  U kotorskom pozorištu dana 06.08. i 08.08. 2013. godine 13 korisnika našeg doma učestvovalo je u predstavi Njegoš, Vatre po motivima Luče Mikrokozma Petra II Petrovića Njegoša. Autorski projekat: Radmila Vojvodić i Paolo Magelli.

  Korisnici su bili statisti u pomenutoj predstavi.

 • UNIVERZITET CRNE GORE - FILOZOFSKI FAKULTET NIKŠIĆ -STUDIJSKI PROGRAMI PSIHOLOGIJA, SOCIOLOGIJA I PEDAGOGIJA

  U okviru projekta “ Edukativno-praktično upoznavanje studenata sociologije, psihologije i pedagogije sa institucionalnim i vaninstitucionalnim socijalnim servisima” , redovni studenti Filozofskog fakulteta – Univerziteta Crne Gore, studijski programi sociologije, psihologije I pedagogije , dana 28.08.2012. godine posjetili su Dom starih “Grabovac”. Posjeta je imala radni karakter , studenti su obišli korisnike svih paviljona Doma.

  Studenti su bili sa stručnim radnicima Centra za socijalni rad Nikšić,  Ivanom Mitrovićem i Mijušković Nenadom.  Imenovani su se upoznali sa načinom funkcionisanja ustanove, smještajem starih lica , njihovom zaštitom, kao i uslovima rada našeg doma.

 • IZLET KORISNIKA DOMA U ETNO SELU „VUKOVIC“

  Dana 16.08.2012. godine korisnici Doma starih „Grabovac“- Risan su išli na jednodnevni izlet. Izlet se sastojao od obilaska etno sela Vuković i obilaska mosta Đurđevića Tara.Korisnici su ručali u  restoranskom dijelu etno sela.

  Korisnici su išli u pratnji koordinatora rada u popodnevnoj smjeni i okupacionog terapeuta.

 • IZLET KORISNIKA DOMA SA PAVILJONA PALIJATIVNE NJEGE

  Dana 23.08.2012. godine naš dom organizovao je izlet korisnika sa odjeljenja plijativne njege.  Korisnici bilu u restoranu “Risan” u Risnu uz divno druženje, ručak i ostalo posluženje.

  Zajedno sa korisnicima su bili direktor Doma, domaćica odjeljenja, kao I zaposleni iz socijalne službe.

 • MEĐUNARODNI DAN HUMANOSTI

  Povodom Međunarodnog dana humanosti dana 19.08.2012. godine naš dom posjetili su Dječji savez , „Djeca Tivta“ , Muzička škola Tivat i modni studio „Da Qui“ , iz Tivta.

  Stihove o ljubavi, drugarstvu i prijateljstvu recitovala je Lejla Šabić, učenica osnovne škole, a Boško Tujković, učenik tivatske muzičke škole, dobitnik međunarodnih priznanja izveo je na harmonici nekoliko kompozicija. Takođe , imenenovani su uručili skromne poklone našim korisnicima.

 • RISANSKA NOĆ

  Tradicionalno dana 10.08.2012. godine na manifestaciji Risanska noć učestvovali su korisnici  našeg Doma. Takođe, korisnici iz radne terapije su izložili svoje radove na štandu u pratnji radnog terapeuta.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA PSIHO GERIJATRIJU PLANINI VUČJE I JEZERU KRUPAC

  Naš Dom je dana 09.08.2012 godine organizovao jednodnevni izlet za korisnike odjeljenja za psiho-gerijatriju prilikom kojeg su korisnici bili na planini Vučje gdje su i ručali. Nakon ručka korisnici su obišli jezero Krupac.

  Društvo korisnicima su pravili koordinatorka popodnevne smjene i okupacioni terapeut.

 • POSJETA NVO UMJETNOST ŽIVLJENJA DOMU STARIH “GRABOVAC“ - RISAN

  Dana 02.08.2012. godine predstavnici NVO Umjetnost življenja posjetili su korisnike u domu starih “Grabovac” – Risan.  Članovi NVO umjetnost življenja su demonstrirali nekoliko vježbi opuštanja u kojima su i zaposleni i korisnici aktivno učestvovali. Član njihovog udruženja iz Slovenije, Janez Rojac je svirao gitaru. Takođe, imenovani su podijelili prigodne poklone našim korisnicima.

 • RAZMJENA RADNIKA IZMEĐU DOMA ZA SMJEŠTAJ DUŠEVNO OBOLELIH LICA “SVETI VASILIJE OSTROŠKI - ČUDOTVORAC” – NOVI BEČEJ I DOMA STARIH “GRABOVAC” - RISAN

  grb_sv_vasilijegrb_grabovc_risan

  Tokom jula i avgusta mjeseca ove godine je počela realizacija razmjene radnika u skladu sa potpisanim Sporazumom o dugoročnoj saradnji između Doma za smještaj duševno oboljelih lica »Sveti Vasilije Ostroški-Čudotvorac«, iz Novog Bečeja i Doma za stara lica »Grabovac«, iz Risna. Razmjena radnika različitih profila , po pravili traje jednu radnu sedmicu, a ako u konkretnom slučaju bude spremnosti na obje strane, mogu da se izvode i duže. Pomenutim sporazumom postavljeni su ciljevi i aktivnosti koji će doprinijeti unapređenju i poboljšanju uslova rada i života korisnika u ustanovama za zbrinjavanje.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA PSIHO GERIJATRIJU U RISNU

  izlet_02.08.2012

  Naš Dom je dana 02.08.2012 godine organizovao jednodnevni  izlet za korisnike odjeljenja za psiho-gerijatriju prilikom kojeg korisnici bili u restoranu „ Risan“ u Risnu

  Društvo korisnicima su pravili direktor Doma, doktorica, psiholog, socijalna radnica, radni terapeuti i koordinator popodnevne smjene.

 • KORISNICI DOMA STARIH “GRABOVAC“ – STATISTI U PREDSTAVI NJEGOŠ,VATRE

  U kotorskom pozorištu od 27. 07. do 31.07.2012. godine 13 korisnika našeg doma učestvovalo je u predstavi Njegoš, Vatre po motivima Luče Mikrokozma Petra II Petrovića Njegoša. Autorski projekat: Radmila Vojvodić i Paolo Magelli.

  Korisnici su bili statisti u pomenutoj predstavi .