90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

Od 20.09.2021.godine dozvoljene su posjete našim stanarima po preporukama IZJZ Crne Gore. Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određenom terminu.


Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima:
- dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije a ne više od 180 dana.
- negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h
- dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 180 dana.


Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 2 metra između svih osoba.
Posjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite(dezinfekcija ruku i sl.).
Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.
Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme ( hirurška maska ) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.


Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:
Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 149 006
Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 149 003
Odjeljnje palijativne njege i odjeljenje demencije 067 149 004


Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 - orginal potvrda na uvid).

Filter
 • NAJAVA: 1. Regionalna konferencija „Starenje i starost – kvalitet života“

  logo_za_zeru_visePovodom Međunarodnog dana starih 1. oktobra Ministarstvo rada i socijalnog staranja, UNDP u Crnoj Gori i JU Dom starih „Grabovac“, Risan, organizuju dvodnevnu regionalnu konferenciju (1. i 2. oktobra 2013. godine) pod nazivom  „Starenje i starost – kvalitet života“

  U utorak, 1. oktobra 2013. godine, u 11:00 sati u JU Dom starih „Grbavac“ Risan održaće se dvodnevna regionalna konferencija „Starenje i starost – kvalitet života“ u organizaciji Ministarstvo rada i socijalnog staranja, UNDP u Crnoj Gori i JU Dom starih „Grabovac“. Konferencija se organizuje uz podršku projekta IPA 2010 „Reforma socijalne i dječje zaštite - unapređenje socijalne inkluzije“ koji finansira Evropska unija, i uz podršku JP „Morsko dobro“.

  Na otvaranju konferencije govoriće Goran Kuševija, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Rastislav Vrbenski, stalni koordinator Sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori i Mitja Drobnič, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

  Konferencija se organizuje u cilju razmjene iskustava i unapređenja pozitivne prakse u oblastima razvoja usluga socijalne zaštite za stare i brige o licima oboljelih od demencije, kao i razvoja regionalne saradnje institucija i organizacija koje se bave socijalnom zaštitom starih.

  Domu starih „Grabovac“ će na konferenciji biti uručen sertifikat ISO 9001:2008, kojim se potvrđuje kvalitet usluga koje ova ustanova pruža korisnicima.

  U čast 1. oktobra – Međunarodnog dana starih – tokom konferencije će biti organizovana prodajna izložba radova korisnica i korisnika iz domova u Risnu, Novom Bečeju, Mariboru, Banja Luci i Sarajevu, kao i folklorna priredba.

  Predavači i učesnici na konferenciji će biti istaknuti stručnjaci iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite starih iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Holandije itd.

  Zainteresovani predstavnici medija mogu pratiti uvodni dio konferencije.

  PR služba Ministarstva rada i socjalnog staranja

 • POSJETA SAVJETA MLADIH DPS-A GLAVNOG GRADA PODGORICE DOMU STARIH „GRABOVAC“-RISAN

  Dana 26.09.2013. godine Savjet mladih DPS-a Glavnog grada Podgorice u saradnji sa Savjetom mladih DPS-a Kotora posjetili su Dom starih „Grabovac“ – Risan. Predstavnici savjeta mladih su obišli korisnike svih paviljona Doma i upoznali se sa uslovima rada i načinom života korisnika u našoj ustanovi. 

  Tom prilikom u okviru humanitarne akcije “Mladi starima”, povodom 1.oktobra međunarodnog dana starih donirali su korisnicima Doma 140 pari obuće, kao i plazma televizor LG 50". Predsjednica SM DPS-a Podgorice Alma Ljuljanaj je istakla da je veliko zadovoljstvo što su boravili danas u Risnu i najavila da će ubuduće SM DPS-a organizovati brojne akcije u cilju pomoći socijalno ugroženim licima i svim ranjivim kategorijama, koji zaslužuju posebnu pažnju društva.

  Povodom njihove posjete, kao i vrijedne donacije u ime Doma starih zahvalio se direktor Zoran Vukićević, ističući da je ovo veliki znak pažnje mladih za stare uoči njihovog praznika.

 • POSJETA DOMU ŽENSKE KLAPE “BISERNICE BOKE“ IZ KOTORA

  Dana 24.09.2013.godine članice klape „Bisernice Boke“ posjetile su našu ustanovu i održale koncert za naše korisnike. Korisnici su uzivali u pjesma iz Boke kao i u čitavom repertoaru naših gošći. Ovom prilikom se zahvaljemo svim članicima klape „Bisernice Boke“ i nadamo se da ćemo i dalje sarađivati i  uživati u njihovim predivnim glasovima i pjesmama.

 • ADAPTACIJA „H“ PAVILJONA

  U susret  1 oktobru Međunarodnom danu starih i danu Doma starih „Grabovac“u Risnu urađena je fasada na „H“ paviljonu. Uprava, zaposleni i korisnici Doma  izražavaju  zahvalnost g-dinu Luki Maksimoviću koji je donirao  adaptaciju u vrijednosti od oko  5.000,00 eura, koja je od velikog značaja za pobošalje kvaliteta života korisnika i rada zaposlenih u „H“  paviljonu Doma..

  Direktor Doma Zoran Vukićević sa zaposlenima i korisnicima cijeni dobra djela g-dina Luke Maksimovića, koji je i ranije nesebično pomagao našoj ustanovi, da bi se povećao standard življenja korisnika u Domu i da bi isti bili srećniji i zadovoljniji u svom trećem dobu.

 • DOM STRARIH “GRABOVAC“ – UČESTVOVAO NA SAJMU U SHOPING CENTRU KAMELIJA

  Povodom Sajma suvenira koji je organizovan u Shoping centru Kamelija 27. i 28. 09. 2012. godine naša ustanova je učestvovala i radovima svojih korisnika obogatili ponudu. Tom prilikom na pultu za izlaganje radova su prisustvovali i pojedini korisnici našeg doma.

 

donacije 1

glas grabovca

Jezik

Pretraga