90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

JU Dom starih "Grabovac" obavještava prijatelje i rodbinu korisnika naših usluga da će od 19. maja 2021.godine organizovati posjete korisnicima pod nadzorom u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.
Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određen termin.
Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima:
- dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije
- negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h
- dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 90 dana.
Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 2 metra između svih osoba.
Posjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite(dezinfekcija ruku i sl.).
Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.
Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme ( hirurška maska ) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.
Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:
Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 181 328
Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 334 010
Odjeljenje demencije 067 582 340
Odjeljnje palijativne njege 069 813 443
Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 - orginal potvrda na uvid).
VIDIMO SE USKORO....

pdfPrivremene_preporuke.pdf


 

Filter
 • KORISNICI DOMA STARIH,,GRABOVAC,, NA DJEČJEM MASKEMBALU U OŠ,,VELJKO DROBNJAKOVIĆ” U RISNU

  Dana 28.02.2014.godine korisnici Doma starih ,,Grabovac,, zajedno sa zaposlenima iz socijalne sluzbe su učestvovali kao gosti na tradicionalnom školskom maskembalu u Osnovnoj školi ,,Veljko Drobnjaković" u Risnu.

  Takodje jedan od korisnika Doma je bio član žirija.

  Korisnici i zaposleni su uzivali u veselom I razigranom ambijentu i druzenju sa djecom I ostalim posjetiocima maskembala.

 • PRVI SASTANAK POVODOM ORGANIZOVANJA DRUGE REGIONALNE KONFERENCIJE U BANJA LUCI

  U periodu od 17. do 19.02. 2014. godine u Domu za odrasla lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac" u Novom Bečeju održan je prvi pripremni sastanak povodom organizovanja Druge regionalne konferencije, planirane septembra-oktobra 2014 godine u Banja Luci.

  Na sastanku su prisustvovali Dom starih „Grabovac" , iz Risna, Goran Kuševija, direktor Direktorata za dječiju i socijalnu zaštitu, predstavnici UNDP Aleksandra Kiković i Igor Topalović, Socijalno gerijatrijski centar, iz Banja Luke i Dom „Danica Vogrinec", iz Maribora.

  Sastanak je organizovan radi dogovora i planova vezanih za održavanje predstojeće Konferencije. Takođe, na sastanku se razmatrao program sa temama buduće konferencije.

 • POSJETA NVO,,STARI AERODROM DVA,, DOMU STARIH „GRABOVAC“

  stari_aerodrom_140214__2stari_aerodrom_140214_1NVO ,, Stari aerodrom dva,, je dana 14.02.2014. godine posjetila Dom starih „Grabovac"i obišli su korisnike doma.

  U okviru posjete predstavnici NVO ,,Stari aerodrom dva,, su donirali garderobu za korisnike Doma.

 • MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANJA MR PREDRAG BOŠKOVIĆ POSJETIO JU DOM STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković sa svojim saradnicima je bio u radnu posjetu JU Domu starih „Grabovac" u Risnu, kao i Direktor JU „Morsko Dobro" Rajko Barović sa svojim saradnicima.

  Imenovani su obišli korisnike svih paviljona doma, upoznali se sa načinom funkcionisanja ustanove, smještajem starih lica, njihovom zaštitom, kao i uslovima rada našeg doma. Takođe, Ministar je upoznat sa našim daljim planovima i aktivnostima u narednom periodu koji će doprinijeti unapređenju i poboljšanju uslova rada i kvaliteta života korisnika.

  Ministar je održao zajednički sastanak sa direktorom naše ustanove Zoranom Vukućevićem i menadžment timom Doma starih „Grabovac".

  Direktor JU „Morsko Dobro" Rajko Barović je uručio našoj ustanovi novčanu donaciju u vrijednosti od 5.000,00 eura. Povodom toga ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković i direktor doma Zoran Vukićević zahvalili su se direktoru JU „Morsko Dobro" Rajku Baroviću.

 • ODJELJENJE SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE IZ KOTORA U POSJETI DOMU SRATIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Dana 12.02.2013. godine učenici trećeg razreda medicinske škole, zajedno sa profesoricom Begović Lidijom  posjetili  su našu ustanovu .

  Tom prilikom  učenici su obišli  korisnike Doma, i uz lijepo druženje, pjesmu i recitaciju proveli dva časa sa našim korisnicima. Takođe, imenovani su podijelili poruke , kao i  prigodne poklone našim korisnicima . Učenici su  doniralili knjige za biblioteku našeg Doma.

 • DONACIJA JU DOMU STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Prim dr sci. med. Ivo Ivanović koji je zaposlen u Specijalnoj bolnici „Vaso Ćuković“ u Risnu, posjetio je korisnike naše ustanove i poklonio  JU Domu starih „Grabovac“ u Risnu 18 umjetničkih slika.

  Direktor doma, Zoran Vukićević zahvalio se dr Ivu Ivanoviću na predivnoj donaciji i naglasio da će njegove slike krasiti našu ustanovu.

 • INICIJALNI AUDIT U JU DOMU STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Dana 07.02.2013. godine u JU Domu starih „Grabovac“ u Risnu održan je inicijalni audit od strane Auditora Željka Veića i experta Marka Mitrovića i Radmilie Đoković. Inicijalni audit je sproveden u prisustvu menadžera za kvalitet Aleksandre Docevski.

 

donacije 1

glas grabovca

Jezik

Pretraga