90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

 

 FB IMG 1663999456607

 

Posjete su omogućene svakim danom u periodu od 10:30 do 20:00 časova bez prethodne najave.


 

 

Filter
 • TRADICIONALNA MANIFESTACIJA “DANI KAMELIJE” U STOLIVU

  Dana 23.03.2014. godine realizovana je tradicionalna manifestacija pod nazivom " Dani kamelije" u Stolivu. Korisnicu našeg doma u pratni koordinatora popodnevne smjene i radnih terapeura posjetili su manifestaciju i družili se uz dobru muziku, kao I razna tradicionalna jela.

  Takođe, korisnici su imali prodajnu izložbu svojih radova iz radne terapije.

 • POSJETA NVO “UMJETNOST ŽIVLJENJA” , IZ KOTORA DOMU STARIH “GRABOVAC“ U RISNU

  Povodom Svjetskog dana sreće u periodu od 19.03. do 21.03. 2014. godine predstavnica NVO "Umjetnost življenja", iz Kotora, Aleksandra Kapetanović realizovala je program sa korisnicima naše ustanove.

  Program pod nazivom "Dah, voda i zvuk" u kojem su uključene tehnike disanja i meditacije.

 • POSJETA ITALIJANA, IZ REGIONA MARCHE DOMU STARIH “GRABOVAC“ U RISNU

  Dana 17.03.2014.godine Dom starih ,,Grabovac,, Risan posjetili su predstavnici Agencije za opštinske projekte, Instituta za socijalnu politiku, Regionalne zdravstvene agencije, Instituta za istraživanje i brigu o starima i Centra za volonterske usluge, iz regiona Marche, iz Italije koji su uključeni u projekat NETAGE , odnosno u promociju regionlnog socijalnog razvoja kroz umrežavanje relevantnih aktera iz javnog i civilnog sektora, kako bi se podstakle inovacije u pružanju socijalno-zdravstvenih servisa za starije.

  Imenovani su posjetili korisnike doma , obili ustanovu i upoznali se sa načinom funkcionisanja i rada našeg doma.

 • PROSLAVA OSMOG MARTA U DOMU STARIH ,,GRABOVAC,, U RISNU

  Povodom 8 marta, Medjunarodnog dana zena, u Domu starih ,,Grabovac,, je organizovan muzički program.

  Program je organizovan od strane organizacije ŽAD i Danijela Aloibabića.U muzičkom programu i veselom okruženju su uživali korisnici svih paviljona Doma.

 • STUDIJSKA POSJETA MOBILITY PROGRAM U SLOVENIJI , NOVA GORICA

  U skladu sa implementacijom projekta „Promocija regionalnog socijalnog razvoja kroz osnaživanje umrežavanja učesnika iz javnog i civilnog sektora u pružanju inovativnih socijalno-zdravstvenih usluga za starije osobe" NET -Age, predstavnici doma starih „Grabovac" iz Risna zajedno sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja , Institutom za javno zdravlje i Asocijacijom za demokratski prosperitet – ZID realizovali su Prvu studijsku posjetu , Mobility program u Sloveniji, Nova Gorica.

  Prilikom studijske posjete obišli smo JU Dom „Upokojencev" u Novoj Gorici i privatni dom Centar starih „Pristan".

 • PERIODIČNI AUDIT U JU DOMU STARIH “GRABOVAC“ U RISNU

  U periodu od 04. do 06.03. 2014. godine u JU Domu starih "Grabovac" u Risnu održan je periodični audit od strane sertifikacijske kuće DNV , Vdović Nevenke i Mitrović Marka. Periodični audit je sproveden u prisustvu menadžera za kvalitet Aleksandre Docevski i Krivokapić Desanke.

 • SEMINAR U DOMU STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  U Domu starih „Grabovac“ u Risnu održan je trodnevni seminar za korisnike na odjeljenju gerijatrije od 22. do 24. marta 2014. godine po dva sata prije podne. Predstavnik, odnosno instruktor NVO THE ART OF LIVING, Janez Rojac je demonstrirao vježbe opuštanja i pravilnog disanja u kojima su korisnici, kao i zaposleni aktivno učestvovali.

 • SVEČANO ZA OSMI MART U DOMU STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Međunarodni praznik žena u Domu starih „Grabovac" u Risnu obilježen je svečanom podjelom karanfila pripadnicima ljepšeg pola. Tom prilikom u veseloj domskoj atmosferi zaposleni su zajedno sa svojim korisnicima slavili ovaj dan.

  Povodom 8 Marta, organizovan je koncert za korisnike koji je održan na odjeljenju palijativne njege. Dječji vrtić iz Risna je povodom praznika uručio poklone našim korisnicama. Takođe, i djeca iz Osnovne škole „Veljko Drobnjaković", iz Risna su uradili panoe za našu ustanovu .

 • UČEŠĆE DOMA STARIH „GRABOVAC“ U HUMANOJ AKCIJI „TORTA ZA OSMJEH“ U DJEČJEM DOMU „MLADOST“ U BIJELOJ

  U Dječjem domu „Mladost“ u Bijeloj dana 03.03.2013. godine nekoliko korisnika našeg doma u pratnji predstavnika socijalne službe učestvovalo je u humanoj akciji „Torta za osmjeh“.

  Ovo je bio jubilej deset godina postojanja humane akcije koja  je realizovana u saradnji NVO Omladinski centar Herceg Novi i Dječji dom „Mladost“ Bijela.

 • OSNOVNA ŠKOLA „VELJKO DROBNJAKOVIĆ“, IZ RISNA POSJETILA JU DOM STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Dana 01.03.2013. godine učenici drugog razreda Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“, iz Risna, posjetili su korisnike Doma starih „Grabovac“ u Risnu. Učenici su zajedno sa učiteljicom u okviru projekta „Kreativna nastava“ razgovarali sa korisnicima našeg Doma, kao i sa predstavnicima socijalne službe.

 • SVEČANO ZA OSMI MART U DOMU STARIH „GRABOVAC“ – RISAN “

  Međunarodni praznik žena u Domu starih „ Grabovac „ u Risnu obilježen je svečanom podjelom cvijeća pripadnicima ljepšeg pola. Tom prilikom u veseloj domskoj atmosferi zaposleni su zajedno sa svojim korisnicima slavili ovaj dan.

  Takođe, povodom 8 Marta, Dom starih su posjetila djeca iz Dječjeg vrtića

  „Vukosava Ivanović" iz Bara. Djeca su za naše korisnike priredila predstavu, kao i recitecije. Djeca su zajedno sa svojim vaspitačima uručili poklone našim korisnicima.

  Na inicijativu učenika , đački parlament Osnovne škole „ Njegoš" , iz Kotora je donio odluku da povodom 8 marta posjeti Dom starih i da korisnicima uruči cvijeće što su i realizovali.

  Direktor Doma starih Zoran Vukićević , zaposleni radnici i korisnici su se zahvalili dječjem vrtiću i školi na posjeti , kao i na uručenim poklonima.

 • DOM STARIH „GRABOVAC“ – RISAN UČESTVOVAO NA SAJMU „PJACA NANE DELLA MODA“

  kamelija_logoPovodom Sajma autentičnih kotorskih rukotvorina „Pjaca Nane della moda" koji je organizovan u Shopping Centru Kamelija trećeg i četvrtog marta naša ustanova je učestvovala i radovima svojih korisnika obogatila ponudu .

  Tom prilikom na pultu za izlaganje radova su prisustvovali i pojedini korisnici našeg doma.