90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

 

 FB IMG 1663999456607

 

Posjete su omogućene svakim danom u periodu od 10:30 do 20:00 časova bez prethodne najave.


 

 

Filter
 • KORISNICI DOMA STARIH PRISUSTVOVALI SKOLSKOM TAKMICENJU U RECITOVANJU

  Dana 28.04.2014.godine OŠ ,,Veljko Drobnjaković,, je organizovala takmičenje u recitovanju. Recitacije su se izvodile na Rimskim mozaicima, a korisnica Doma starih je bila član žirija.

  Takodje, grupa korisnika je prisustvovala manifestaciji i uživala u recitacijama djece predškolskog i školskog uzrasta.

 • POSJETA ORGANIZACIJE ,,ŽENE RISNA,, DOMU STARIH

  Dana 19.04.2014.godine povodom uskršnjih praznika, organizacija ,, Žene Risna,, su posjetile korisnike Doma starih.

  Tom prilikom, predstavnice organizacije su tokom druženja sa korisnicima Doma podijelile uskršnja jaja i druga posluđenja prikladna prazniku.

 • POSJETA PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNOG STARANJA I JU ZAVODA “KOMANSKI MOST” DOMU STARIH “GRABOVAC”

  posjeta_04042014Dana 04.04.2014. godine našu ustanovu posjetili su predstavnici JU Zavoda „Komanski most" i Ministarstva rada i socijalnog staranja.

  U delegaciji Zavoda su bili direktor, psiholog, defektolog, glavna medicinska sestra, fizioterapeut i radni terapeut. U delegaciji Ministarstva rada i socijalnog staranja su bili Generalni direktor Goran Kuševija, načelnik rizičnih grupa Igor Vučinić i samostalni savjetnik I Mirjana Đurić.

  Posjeta je imala radni karakter u cilju razmjene iskustva i upoznavanje sa svim procedurama koje se vode u Domu starih u vezi organizacije rada i načina funkcionisanja.

 • Vaskršnja radionica sa učenicima JU OŠ „Veljko Drobnjaković“ i vaskršnja ižložba

  U sklopu aktivnosti Omladinskog kluvba a u u saradnji sa Aktivom razredne nastave, organizovana je vaskršnja radionica u OŠ „ Veljko Drobnjaković" u Risnu. Grupa korisnika Doma starih iz Risna je aktivno učestvovala u ukrašavanju jaja za vaskršnju izložbu koju su takođe posjetili.

 • PREDSTAVNICI STARAČKOG DOMA „SOFIENBERGSENTETER“, IZ NORVEŠKE POSJETILI JU DOM STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  Predstavnici staračkog doma „Sofienbergsenteret", iz Osla, iz Noveške, dana 18.04.2013. godine posjetili su naš dom i obišli korisnike svih paviljona. Posjeta je imala radni karakter, direktor Doma, Inger Marie Kullerud sa predstavnicima menadžment tima pomenute ustanove upoznali su se sa iskustvima rada našeg doma, načinom funkcionisanja, kao i uslovima naše ustanove. Posrednik između ova dva doma je naša dugogodišnja saradnica Adelheid Hillestad, iz Norveške koja je takođe bila u ovoj posjeti.

  Prilikom ove posjete, Organizacija žena iz Risna je naše goste dočekala sa tradicionalnim primorskim specijalitetima.

 • DONACIJA DOMU STARIH „GRABOVAC“ RISAN OD STRANE FONDACIJE „GRABOVAC“ IZ HEEMSKERKA, HOLANDIJA

  Dana 16.04.2013. godine bračni par Simon Johannes Kramer i Divera Kramer-Stoop je dovezao vozilo za invalide koje će se koristiti za potrebe korisnika Doma starih „Grabovac" Risan.

  Vozilo je donirano od strane Fondacije „Grabovac" Heemskerk, Holandija koju predstavljaju:

  - g-din J.R.J. van Nimwegen, g-din A.M.Kramer i g-din H.R.Meijer.

 • POSJETA KORISNIKA DOMA OPŠTINI BAR

  Na poziv Opštine Bar , Crvenog Krsta Bar i Centra za socijalni rad Bar, dana 12.04.2013. godine korisnici našeg Dom sa područja barske opštine, su bili na jednodnevni izlet u pratnji koordinatora druge smjene i okupacionog terapeuta.

  Od strane opšine, Crvenog Krsta Bar i Centra za socijalni rad organizovan je ručak i lijepo druženje sa našim korisnicima.

  Ovo je, inače, poseban dan za korisnike Doma koji su posjetili svoj grad, a posjeta predstavlja nastavak dugogodišnje i izuzetno dobre saradnje Opštine Bar, Crvenog Krsta Bar , kao i Centra za socijalni rad Bar sa našom ustanovom.

 • SERTIFIKACIJSKI AUDIT U JU DOMU STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

  U periodu od 02. do 04.04.2013. godine u JU Domu starih „Grabovac“ u Risnu održan je sertifikacijski audit od strane Tima auditora, David Scheele MBA (auditor), Mića Sliškovića (auditor) i Marka Mitrovića (ekspert). Sertifikacijski audit je sproveden u prsustvu menadžera za kvalitet Aleksandre Docevski.

 • REGULISANJE DOKUMENATA ZA KORISNIKA DOMA STARIH „GRABOVAC“ – RISAN – RASELJENO LICE SA KOSOVA

  UNHC_logoU saradnji Doma starih “ Grabovac ” - Risan, Ministarstva rada i socijalnig staranja, UNHCR-a, Pravne kancelarije Podgorica i Zavoda za zbrinjavanje izbjeglica, dana 11.aprila 2012. godine, organizovan je odlazak korisnika naše ustanove na Kosovo, opština Klina. Korisnik je bio u pratnji socijalnog radnika naše ustanove, a radi regulisanja ličnih domumenata na osnovu kojih će korisnik ostvariti odgovarajući pravni status u Crnoj Gori.

 • REDOVNI TROMJESEČNI SASTANAK PREDSTAVNIKA CENTARA ZA SOCIJALNI RAD, JAVNIH USTANOVA CG I ZAVODA ZA ZBRINJAVANJE IZBJEGLICA VLADE CG

  05_04_2012_sastanakDana 05. 04. 2012. godine u JU Dom-u starih „Grabovac"- Risan održan je redovni sastanak u prisustvu predstavnika Doma, predstavnika centara za socijalni rad, predstavnika Ministarstva rada i socijalnog straranja i Zavoda za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica , na kome je raspravljano o aktuelnim problemima zbrinjavanja korisnika koji borave u ovoj ustanovi.