90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

 

 FB IMG 1663999456607

 

Posjete su omogućene svakim danom u periodu od 10:30 do 20:00 časova bez prethodne najave.


 

 

Filter
 • POSJETA PREDSTAVNIKA INSTITUTA ZA JAVNO ZDAVLJE CRNE GORE

  ijzcg_28052014Dana 28.05.2014.godine našu ustanovu posjetili su predstavnici Instituta za javno zdravlje Podgorica. U delegaciji Instituta bili su prof.dr Ljaljević Agima , Bajić Biljana, spec. socijalne medicine, Popović Biljana, dipl. sociolog i Šćepanović Sanja, asistent projekta NETAGE. Posjeta je imala radni karakter u cilju razmjene iskustva i upoznavanja sa načinom organizacije rada i funkcionisanja u domu.

  Predstavnici Instituta za javno zdravlje su održali prezentaciju u domu u okviru projekta NETAGE sa temom „ Promocija regionalnog socijalnog razvoja kroz umrežavanje relevantnih aktera iz javnog i civilnog sektora, kako bi se podstakle inovacije u pružanju socijalno-zdravstvenih servisa za starije".

 • VOŽNJA KORISNIKA DOMA BOKOKOTORSKI ZALIVOM

  Dana 06.05.2014.godine porodica prof.dr.sci Danila Đurovića je u saradnji sa auto servisom „Radanović" vlasnika Petra Pera Radanovića omugućila korisnicima Doma vožnju Bokokotorskim zalivom u luksuznoj limuzini marke „Linkoln". Koristimo ovu priliku da se zahvalimo porodici profesora Đurovića na pruženoj prilici našim korisnicima da uživaju u predivnoj vožnji kao i nesebičnoj želji profesora Đurovića da uljepša dan našim korisnicima.

 • KONCERT U DOMU STARIH

  U sklopu projekta "Čudnije od raja" koji je organizovala Galerija sodobne umetnosti Celje, Zavod Celia Celje I Zavod Škuc iz Ljubljanje dana 04.05.2014.godine održan je koncert domaće muzike iz 50 I 60 godina. Za lijep I ugodan provod naših korisnika pobrinuli su se Mark Pošleb, Igor Feketija I Jure Cvitan iz Celja Republika Slovenija.

 • SARADNJA DOMA STARIH „GRABOVAC“ I DOMA ZA SMJEŠTAJ DUŠEVNO OBOLJELIH LICA „SVETI VASILIJE OSTROŠKI-ČUDOTVORAC“, IZ NOVOG BEČEJA

  U periodu od 14. do 16. 05.2013. godine predstavnici Doma starih „Grabovac“ iz Risna su posjetili Dom za smještaj duševno oboljelih lica „Sveti Vasilije Ostroški-Čudotvorac“ u  Novom Bečeju. Posjeta je imala radni karakter gdje smo se dogovorili  oko nastavka dalje saradnje domova u regionu. Takođe, dogovorili smo se u vezi aktivnosi vezanih za održavanje Konferencije u Domu starih „Grabovac“ u Risnu.

 • POSJETA UDRUŽENJA PENZIONERA IZ TIVTA DOMU STARIH „GRABOVAC IZ RISNA“

  Nastavljajući višegodišnju tradiciju, dana 24.05.2013.godine pjevačko društvo Udruženja penzionera iz Tivta „Vazda mladi" posjetili su korisnike Doma strarih i tom prilikom održali su koncert za naše korisnike. Počasni gost je bio poznati crnogorski kantautor Marinko Pavićević.

 • KORISNICI DOMA STARIH PRISUSVOVALI SVECANOJ AKADEMIJI POVODOM ŽAVRŠETKA PROJEKTA “MONTENEGRO REGIONEM OEKUMENISMO”

  Korisnici Doma starih prisustvovali su završnici projekta studenata i profesora pomorskog fakulteta iz Kotora  pod nazivom “Montenegro regionem oekumenismo”. Tim povodom su korisnici 16.05.2013.godine prisustvovali svečanoj Akademiji povodom završetka projetka na Cetinju. Sledeceg dana 17.05.2013. godine korisnici su sa učesnicima projetka krstarili Bokokotorstim zalivom.

 • MEDJUNARODNI PODGORICKI SAJAM KNJIGA

  sajam_knjiga_1_2013sajam_knjiga_2_2013Dana 11.05.2013. godine naši korisnici u pratnji socijalne službe posjetili Medjunarodni sajam knjiga u Podgorici.

  Uzivajuci u prijatnom ambijentu prepunom razlicite literature , korisnici su imali priliku da kupe svoje omiljene knjige.

 • IZLOŽBA RADOVA DJECE IZ VRTIĆA „RADOST“, IZ RISNA

  Dana 08.05.2013. godine naši korisnici u pratnji socijalne službe prisustvovali su otvaranju izložbe radova djece iz vrtića „Radost“, iz Risna.

  Ovo je tradicionalna manifestacija koja se organizuje u Muzeju grada Perasta i koju naši korisnici posjećuju svake godine

 • POSJETA KORISNIKA DNEVNOG BORAVKA ZA STARE NIKŠIĆ DOMU STARIH “GRABOVAC” - RISAN

  Korisnici Dnevnog boravka za stare iz Nikšića posjetili su dana 29. 05. 2012. godine JU Dom starih „Grabovac"- Risan.

  Korisnici su zajedno sa menadžerom projekta, Blagojević Pavlom, animatorom slobodnog vremena, Marković Jelenom i medicinskom sestrom, Jokić Bojanom obišli korisnike svih paviljona naše ustanove. Posjeta je imala radni karakter i imenovani su imali želju da se upoznaju sa iskustvima rada naše ustanove i načinom funkcionisanja, kao i uslovima našeg doma. Takođe, posjeta je bila veoma značajna zbog upoznavanja I druženja korisnika, kao i dalje saradnje izmešu ove dvije institucije.

  Prilikom ove posjete imenovani su imali sastanak sa direktorom Doma Zoranom Vukićevićem koji im je poželio uspješan rad u Dnevnom boravku za stare.

 • POSJETA MLADIH SDP-a KOTOR DOMU STARIH “GRABOVAC”- RISAN

  Mladi SDP-a opštine Kotor su dana 20.05.2012. godine posjetili  Dom starih “Grabovac“ . Mladi SDP- a su obišli korisnike svih paviljona Doma . Tom prilikom u okviru svoje akcije donirali su televizor našoj ustanovi. Imenovani  su imali želju da se upoznaju sa načinom funkcionisanja i uslovima rada našeg doma

 • UNIVERZITET CRNE GORE FILOZOFSKI FAKULTET NIKŠIĆ - STUDIJSKI PROGRAM PSIHOLOGIJA

  ffn_2012_logo

  Redovni studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore  , studijski program psihologija, dana 17.05. 2012. godine posjetili su Dom starih „ Grabovac". Posjeta je imala radni karakter, studenti su obišli korisnike svih paviljona Doma. Studenti su imali želju da se upoznaju sa načinom funkcionisanja i uslovima rada našeg doma.

  Prilikom svoje posjete studenti su imali sastanak sa Direktorom Doma Zoranom Vukićevićem.

 • POSJETA NJEMAČKE DELEGACIJE IZ WALDBREITHBACHA DOMU STARIH “GRABOVAC” - RISAN

  delegacija_njemacka_dom_2012Dana 15.05.2012. godine Dom starih “ Grabovac “ Risan posjetili su direktor staračkog doma iz Waldbreithbacha  iz SR Njemačke g-din Kron Frank Ulrich,  g-đa Edith Maria Magar, predstavnica "Marienhaus" GmbH - Franjevačke misije sestara Waldbreitbach, voditelj Duhovnog centra “Sanctae Crucis” iz Sukuruća g-din Pater Frano Dušaj i Protojerej Crnogorske pravoslavne crkve g –din Bojan Bojović. Sa delegacijom iz Njemačke u posjeti Domu starih bili su savjetnik Ministra rada i socijalnog staranja g-din Dragan Đukanović, direktor Zavoda Komanski most g – din Vaselj Dušaj i pomoćnik direktora Centra za djecu i mlade Ljubović g-din Milorad – Gero Šćekić. Posjeta je imala radni karakter i želju njemačke delegacije da se upoznaju sa načinom i uslovima rada i funkcionisanja u prvoj ustanovi  ovog  tipa u Crnoj Gori. Obišli su korisnike svih paviljona naše ustanove. U razgovoru sa direktorom Doma starih “Grabovac “ Risan  Zoranom Vukićevićem,  imenovani su izrazili zadovoljstvo što imaju priliku da borave u našem Domu sa željom da se uspostavi saradnja Domova starih na obostranu korist.

 • POSJETA OPŠTINSKE ORGANIZACIJE CRVENOG KRSTA BAR

  crvenikrst_bar_5012Opštinska organizacija Crvenog Krsta Bar posjetila je dana 15. 05. 2012. godine  JU Dom starih „Grabovac“- Risan.

  Valentina Nikezić, saradnik i koordinator projekta “Socijalna zaštita starih lica”, zajedno sa volonterima Crvenog Krsta , Borislavom Mijovićem, Radosavom Milatovićem, Petrom Žižovićem i Verom Gojakovićem   obišli su korisnike svih paviljona i korisnicima iz Bara uručili prigodne poklone.

 • DAN POEZIJE U DOMU STARIH „GRABOVAC“ RISAN

  Povodom 23. aprila Dana knjige i 12 maja Dana medicinskih sestara, učenici OŠ “Veljko Drobljakovic“ iz Risna su 10.05.2012.godine organizovali Dan poezije u Domu starih „Grabovac“.

  Djeca su recitovala stihove poznatih pjesnika i uručila prigodne poklone medicinskim sestrama u Domu.

  Druženje je završeno uz tortu koja je zasladila uzitak.

 • POSJETA KARATE SAVEZA CRNE GORE DOMU STARIH “GRABOVAC” - RISAN

  2012-05_karate_savezKarate savez Crne Gore i seniorska reprezentacija posjetili su dana 05. 05. 2012. godine JU Dom starih „Grabovac"- Risan.

  Reprezentativci su zajedno sa Predsjednikom Upravnog odbora Karate saveza CG Vladimirom Mrvaljevićem, Podpredsjednikom Upravnog odbora Šakotić Draganom i Selektorom reprezentacije, Fatić Dragoljubom, Slavenkom Bajićem i Jugoslavom Bukelićem , kao i trenerom, Tatar Nelom obišli korisnike svih paviljona naše ustanove.

  Direktor doma, Zoran Vukićević se zahvalio reprezentativcima, kao i njihovoj upravi na posjeti naše ustanove i poželio im puno sreće i uspjeha na predstojećem evropskom prvenstvu u Španiji.