90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

 

 FB IMG 1663999456607

 

Posjete su omogućene svakim danom u periodu od 10:30 do 20:00 časova bez prethodne najave.


 

 

Filter
 • RISANSKI MAKARULI

  Dana 13.06.2014.godine realizovana je tradicionalna manifestacija ,,risanski makaruli,, koju su , kao i predhodnih godina, posjetili korisnici nase ustanove i uzivali u dobroj muzici i hrani spremljenoj od domacih-sukanih makarula, kolaca i pica.

  Takodje , Dom starih ,,Grabovac,, je imao svoj stand sa domacim, tradicionalnim, primorskim specijalitetima koji su pripremljeni u kuhinji nase ustanove.

 • Korisnici Doma starih "Grabovac" na izložbi dječjih radova

  Dana 05.06.2014.godine korisnici Doma starih "Grabovac" Risan su posjetili izložbu radova djece iz JPU "Radost" iz Risna koja je organizovana u Perastu.

  Uz vesele crteže , razigranu djecu, korisnici su obišli i muzej.

 • IZLET KORISNIKA – PIVSKO JEZERO I PIVSKI MANASTIR

  Naš Dom je dana 28.06.2013. godine organizovao jednodnevni izlet korisnika. Tom prilikom korisnici su obišli Pivsko jezero I posjetili Pivski Manastir. Takođe, korisnici su posjetili Etno selo „Izlazak".

  U pratnji korisnika bili su koordinator popodnevne smjene i okupacioni terapeut Doma starih „Grabovac" , iz Risna.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA PALIJATIVNE NJEGE

  Dana 27. 06. 2013. godine organizovan je jednodnevni izlet za korisnike odjeljenja za palijativnu njegu prilikom kojeg su  bili u restoranu „Mimoza“ u Igalu. Korisnici su  bili su veseli, raspoloženi, zabavljali su se uz dobru muziku, posluženje i ručak.

  U pratnji korisnika bili su koordinator popodnevne smjene i okupacioni terapeut Doma starih „Grabovac“ , iz Risna.

 • PLAKETA ZA IZUZETAN DOPRINOS U RAZVOJU SISTEMA SOCIJALNE I DJEČIJE ZAŠTITE

   plaketa_ljubinka_radulovic_2013 Sindikat zaposlenih u socijalnoj djelatnosti Crne Gore je dana 26.06.2013. godine na Ivanovim Koritima dodijelio pet plaketa radnicima za izutetan doprinos u razvoju sistema socijalne i dječije zaštite.

  Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković, medicinskoj sestri Doma strarih „Grabovac", iz Risna, Ljubinki Radulović je dodijelio plaketu za izutetan doprinos u razvoju sistema socijalne I dječije zaštite.

 • IZLET KORISNIKA DOMA STARIH „GRABOVAC“ U TREBINJU

  Naš Dom je dana 21. 06. 2013. godine organizovao jednodnevni izlet za korisnike odjeljenja za gerijatriju u Trebinju. Tom prilikom korisnici su obišli grad, Crkvu Blagoveštenja-Hercegovačku Gračanicu na Crkvinama, zatim Manastir Tvrdoš. Takođe , korisnici su bili u Konobu „Studenec" I Motel „Konak" – Mosko gdje je organizovano lijepo druženje i ručak.

  Zajedno sa korisnicima bili su koordinator popodnevne smjene, okupacioni terapeut, šef socijalne i pripravnik-sociolog Doma starih „Grabovac" , iz Risna.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA PALIJATIVNE NJEGE

  Dana 20. 06. 2013. godine organizovan je jednodnevni izlet za korisnike odjeljenja za palijativnu njegu prilikom kojeg su bili u restoranu „Mimoza" u Igalu. Korisnici su bili su veseli, raspoloženi, zabavljali su se uz dobru muziku, posluženje i ručak.

  U pratnji korisnika bili su koordinator popodnevne smjene i okupacioni terapeut Doma starih „Grabovac" , iz Risna.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA PSIHO-GERIJATRIJE

  Dana 14. 06. 2013. godine organizovan je jednodnevni izlet za korisnike odjeljenja za psiho-gerijatriju prilikom kojeg su bili u restoranu „Mimoza" u Igalu. Korisnici su šetali, bili su veseli, raspoloženi, zabavljali su se uz dobru muziku, posluženje i ručak.

  U pratnji korisnika bili su koordinator popodnevne smjene i okupacioni terapeut Doma starih „Grabovac" , iz Risna.

 • POSJETA KORISNIKA DOMA STARIH „GRABOVAC“ MANASTIRU OSTROG

  Naš Dom je dana 13. 06. 2013. godine organizovao jednodnevni izlet za korisnike odjeljenja za gerijatriju prilikom kojeg je posjećen Manastir Ostrog. Takođe, korisnici su obišli Trebjesu , bili su u Bogetićima, u Konobi kod Cicmila gdje je organizovano lijepo druženje i ručak.

  Zajedno sa korisnicima bili su koordinator popodnevne smjene i okupacioni terapeut Doma starih „Grabovac" , iz Risna.

 • SREDNJA POMORSKA ŠKOLA, IZ KOTORA POSJETILA JU DOM STARIH „GRABOVAC“ U RISNU

   sps_kotor_16062013_1sps_kotor_16062013_2

  Dana 12.06.2013. godine učenici Srednje Pomorske škole, iz Kotoda, odsjek špeditersko-agencijski i carinski tehničar zajedno sa razrednom starješinom posjetili su našu ustanovu.

  Tom prilikom razredna starješina Nikolić Marija i učenici: Bojanić Bojana, Lazović Teodora, Katarina Pul, Sekulić Jelena i Zarilo Andrea obišli su korisnike Doma i uručili prigodne poklone.

 • RISANSKI MAKARULI

  Dana 08.06.2013. godine realizovana je tradicionalna manifestacija Risanski Makaruli, koja je ujedno i uvod za dobru turističku sezonu. Korisnici našeg doma su posjetili manifestaciju, zabavljali se i družili uz dobru muziku, kao i razna jela od domaćih-sukanih makarula, kalača i pića.

  Takođe, Dom starih „Grabovac“ je imao svoj štand sa raznovrsnim domaćim, tradicionalnim, primorskim, specijalitetima koji su pripremljeni u kuhinji naše ustanove.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENA PSIHO-GERIJATRIJE

  Naš Dom je dana 06. i 07.06.2013. godine organizovao jednodnevni izlet za korisnike odjeljenja psiho-gerijatrije, prilikom kojeg su korisnici bili na Rijeci Crnojevića, krstarili brodićem, uz divno druženje, ručak i ostalo posluženje.  Takođe, korisnici su obišli i Plavnicu.

  Zajedno sa korisnicima bili su koordinator druge smjene i okupacioni terapeut Doma starih „Grabovac“ , iz Risna.

 • ODBOR ZA ZDRAVSTVO, RAD I SOCIJALNO STARANJE SKUPŠTINE CRNE GORE POSJETIO JE DOM STARIH “GRABOVAC” U RISNU

  skupstina-logo

  Dana 25.06.2012. godine Odbor za zdravstvo, rad I socijalno staranje Skupštine Crne Gore posjetio je Dom starih “Grabovac“ u Risnu . Pored članova Odbora , naš Dom su posjetili i predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja , Instituta za javno zdravlje i Udruženja za zaštitu penzionera i invalida Crne Gore.

  Odbor za zdravstvo , rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je imao sastanak sa Direktorom i menadžment timom doma.  Takođe,  imenovani su obišli korisnike svih paviljona doma.

 • IZLETI KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA GERIJATRIJU 28. 06. 2012. godine

  izlet_g_pav_2012_1izlet_g_pav_2012_2

  Dana 26.06.2012. godine i 28.06.2012. godine naš dom  organizovao je dva jednodnevna izleta  korisnika sa odjeljenja za psiho-gerijatriju. Korisnici su podijeljeni u dvije grupe i boravili su u parku i restoranu uz lijepo druženje I posluženje.

  Zajedno sa korisnicima bili su  radni i okupacioni terapeuti. Kao pomoć i podrška bilo je uključeno  osoblje iz svih službi Doma.

 • IZLETI KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA GERIJATRIJU

  izlet_g_pav_2012_1izlet_g_pav_2012_2

  Dana 26.06.2012. godine i 28.06.2012. godine naš dom  organizovao je dva jednodnevna izleta  korisnika sa odjeljenja za psiho-gerijatriju. Korisnici su podijeljeni u dvije grupe i boravili su u parku i restoranu uz lijepo druženje I posluženje.

  Zajedno sa korisnicima bili su  radni i okupacioni terapeuti. Kao pomoć i podrška bilo je uključeno  osoblje iz svih službi Doma.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA PSIHO-GERIJATRIJU

  izlet_savina_21_06_2012_001izlet_savina_21_06_2012_002

  Naš dom  organizovao je jednodnevni izlet  korisnika sa odjeljenja za psiho-gerijatriju . Zajedno sa korisnicima bio je radni i okupacioni terapeut.

  Tom prilikom imenovani su bili u posjetu  Manastiru Savina. Takođe, korisnici su bili u restoran “Mimoza” , kao i u obilazak Igala i Herceg Novog.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA GERIJATRIJU

  Naš dom u saradnji sa Dnevnim boravkom za stare , iz Nikšića organizovao je jednodnevni izlet  korisnika sa odjeljenja za gerijatriju . Zajedno sa korisnicima i predstavnicima Dnevnog boravka, iz Nikšića bila je i koordinator druge smjene naše ustanove.

  Tom prilikom imenovani su bili u posjetu Župskom Manastiru i Dvorcu Kralja Nikole.

 • IZLET KORISNIKA SA ODJELJENJA ZA PALIJATIVNU NJEGU KOJI SU UKLJUČENI U RADNU TERAPIJU

  izlet_14_06_2012_001izlet_14_06_2012_002Ovo je treća godina kako se ovakvi izleti organizuju jednom godišnje, a obuhvataju boravak u lijepom ambijentu parka i ručak u restoranu. Pored 12 članova radne grupe,kao pomoć i podrška bilo je uključeno i osoblje iz svih službi Doma.

  Vrijeme od 8.30 do 12.00 brzo je proletjelo uz dobar meni (jela sa roštilja) priču, smijeh a i pjesmu. Sigurno bi ovakvi izleti, koji se pamte od godine do godine, bili i češce organizovani da veliki problem ne predstavlja sam transport. Obzirom da se radi o osobama koji koriste invalidska kolica prevoz ambulatnim vozilom se obavlja pojedinačno, što oduzima dosta vremena i skraćuje vrijeme predviđeno za boravak.

 • POSJETA PREDSTAVNIKA DOMA STARIH “KATINKA“ IZ NORVEŠKE I DVODNEVNI SEMINAR U NAŠEM DOMU

  katinka_1_2012Dana 15.06. i 16.06.2012. godine  predstavnici doma starih “Katinka” iz Norveške, održali su seminar na temu “Higijena, soba za čisto i nečisto”. Seminaru su prisustvavali zaposleni iz zdravstvene i socijalne službe našeg doma. Takođe, posjeta je imala i radni karatter , imenovani su obišli korisnike svih paviljona .katinka_2_2012

  Prilikom svoje posjete norvežani su imali sastanak sa direktorom doma Zoranom Vukićevićem.

 • POSJETA MUZIČKE ŠKOLE “VIDA MATIJAN“ IZ KOTORA I NVO UMJETNOST ŽIVLJENJA ZA CG DOMU STARIH “GRABOVAC” - RISAN

  Dom_starih_01_12_Dana 13.06.2012. godine, predstavnici muzičke škole “Vida Matijan” iz Kotora zajedno sa NVO Umjetnost življenja za Crnu Goru , posjetili su korisnike u domu starih “ Grabovac” – Risan.

  Profesori mužičke škole, kao i njihovi učenici su održali koncert, a članovi NVO Umjetnost življenja su demonstrirali nekoliko vježbi opuštanja u kojima su i zaposleni i korisnici aktivno učestvovali. Takođe, imenovani su podijelili prigodne poklone našim korisnicima.