90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

Od 20.09.2021.godine dozvoljene su posjete našim stanarima po preporukama IZJZ Crne Gore. Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određenom terminu.


Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima:
- dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije a ne više od 180 dana.
- negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h
- dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 180 dana.


Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 2 metra između svih osoba.
Posjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite(dezinfekcija ruku i sl.).
Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.
Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme ( hirurška maska ) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.


Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:
Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 149 006
Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 149 003
Odjeljnje palijativne njege i odjeljenje demencije 067 149 004


Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 - orginal potvrda na uvid).

ZAPOSLENI U GRABOVCU OD DANAS U KARANTINU

U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i Ministarstva rada i socijalnog staranja, danas je u JU Dom starih “Grabovac“ Risan počelo sprovođenje karantina za zaposlene. 

“Njih 65 na čelu sa direktorom ove ustanove Srđanom Dragomanovićem, biće u karantinu narednih 28 dana, kako bi preduprijedili eventualno neželjeno širenje infekcije prema najugroženijoj populaciji.

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović jutros je obišao Dom starih u Risnu, gdje je u razgovoru sa direktorom Dragomanovićem i stručnim medicinskim osobljem apostrofirao sve mjere koje su oni na nivou javne ustanove preduzeli od kraja februara tekuće godine, a sve u cilju zaštite svojih korisnika. 

Aprcović je uručio skromne poklone i čestitao svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Vaskršnje praznike. 

,,I u narednom periodu ova javna ustanova će moći da računa na bezrezervnu podršku lokalne samouprave u rješavanju i prevazilaženju novonastalih problema“, istakao je Aprcović.

Dragomanović se zahvalio predsjedniku Opštine Kotor na brizi za JU Dom starih “Grabovac“ Risan, ističući napore svih zaposlenih tokom trajanja pandemije korona virusa. 

,,Zaposleni dva puta dnevno dezinfikuju prostor ove ustanove i šest puta na dan vrše dezinfekciju unutrašnjih prostora koje koriste kako zaposleni, tako i štićenici samog Doma“, kazao je Dragomanović, koji će cijelo vrijeme biti sa svojim saradnicima u okviru domskih smještajnih kapaciteta, kao i u apartmanskom kompleksu Vila Ilirik u Risnu.

 ,,Na svim odjeljenjima određene su karantin sobe - izolacije, i to na Palijativnoj njezi 14 kreveta, na psihogerijatriji četiri kreveta i na gerijatriji pet kreveta. Sva tri karantina imaju zasebne ulaze i fizički su odvojeni od ostalih soba i korisnika. U njima će biti smješteni suspektni korisnici i svi korisnici koji radi redovnih terapija odlaze u druge ustanove ili ustanove sekundarne i tercijalne zdrastvene zaštite. Za sve navedene postupke od ulaska/izlaska, održavanja higijene, procesa dezinfekcije, obezbjeđenja ustanove, pa sve do obavezne upotrebe sredstava lične zaštite postoje jasne procedure“, zaključio je Dragomanović. 

Takođe, od 14. aprila Vojska Crne Gore JU Dom starih „Grabovac“ Risan pruža podršku u fizičko tehničkom obezbjeđenju ustanove. 

Izvor: https://radiokotor.info/clanak/drustvo/zaposleni-u-grabovcu-od-danas-u-karantinu/2?fbclid=IwAR0nFC_3aF0a4aclGS1LDwb2DkpGrhw_RIUeUYfzN-Kjac87oNEd1JjzlpQ

 

donacije 1

glas grabovca

Jezik

Pretraga