90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

Od 20.09.2021.godine dozvoljene su posjete našim stanarima po preporukama IZJZ Crne Gore. Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određenom terminu.


Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima:
- dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije a ne više od 180 dana.
- negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h
- dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 180 dana.


Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 2 metra između svih osoba.
Posjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite(dezinfekcija ruku i sl.).
Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.
Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme ( hirurška maska ) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.


Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:
Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 149 006
Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 149 003
Odjeljnje palijativne njege i odjeljenje demencije 067 149 004


Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 - orginal potvrda na uvid).

Dragomanović: Nadam se da će vašu žrtvu cijeniti nadležni

U Domu starih u Risnu obilježen Svjetski dan

1589292456 risan i 960x600

Tradicija obilježavanja svih važnijih datuma u JU Dom starih Gradovac u Risnu, nastavljena je uprkos tome što se zaposleni nalaze u karantinu, pa je tako danas povodom Svjetskog dana medicinskih sestara i tehničara priređena zabava u karantinu za sve zaposlene.

Direktor Doma starih Srđan Dragomanović, koji se takođe nalazi u karantinu, obratio se kolektivu i zahvalio im se na žrtvi koju su podnijeli, dobrovoljnim pristankom da budu u izolaciji.

- Ostavili ste svoje porodice i iz čisto humanih razloga ušli ste u izolaciju da bi ste zaštitili zdravlje korisnika JU Dom starih Grabovac. Nadam se da će Vašu žrtvu znati cijeniti nadležni, jer svako od Vas zaslužuje duboki naklon i poštovanje državne uprave Crne Gore - kazao je Dragomanović.

Iako 28. dan izolacije ističe 15.maja,cijeneći najbolji interes zdravlja korisnika , zaposleni su se usaglasili da u izolaciji ostanu do 21.maja, dana koji za sve zaposlene i njihove porodice ima neprocjenjivu vrijednost.

- Jos jednom se pokazalo da su ustanove dječije i socijalne zaštite bez medicinskog kadra prazno slovo na papiru. Čitav sistem socijalne zaštite je nemoguće zamisliti bez rada medicinskih radnika kojima ovom prilikom čestitam svjetski dan sestrinstva-kazao je Dragomanović

Izvor: https://www.pobjeda.me/clanak/dragomanovic-nadam-se-da-ce-vasu-zrtvu-cijeniti-nadlezni?fbclid=IwAR2eP7_tnE-_Q9zAxdbtQpgobdW__SrK_hLxtKQxrecVPClV9P54g2IFCvc

 

donacije 1

glas grabovca

Jezik

Pretraga