90444111 1436916023155231 3817768048270508032 o

JU Dom starih "Grabovac" obavještava prijatelje i rodbinu korisnika naših usluga da će od 19. maja 2021.godine organizovati posjete korisnicima pod nadzorom u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.
Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 časova uz obaveznu najavu i tačno određen termin.
Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima:
- dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije
- negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h
- dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 90 dana.
Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 2 metra između svih osoba.
Posjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite(dezinfekcija ruku i sl.).
Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga . Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.
Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme ( hirurška maska ) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.
Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 časova na sledeće brojeve telefona:
Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 181 328
Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 334 010
Odjeljenje demencije 067 582 340
Odjeljnje palijativne njege 069 813 443
Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 - orginal potvrda na uvid).
VIDIMO SE USKORO....

pdfPrivremene_preporuke.pdf


 

Dom starih Grabovac: 242 štićenika vakcinisana, 87 primilo drugu dozu

Uskoro i posjete

1591185335 dom starih 01 12 i 960x600

U Domu starih ,,Grabovac“ posljednji potvrđeni slučaj korona virusa, među štićenicima sa odjeljenja psihogerijatrije zabilježen je 20. marta, a trenutno je zaraženo 10 zaposlenih, i svi su dobrog opšteg zdravstvenog stanja. To je za Radio Kotor kazao doktor u ovoj ustanovi Nikola Popović.

-Kod najvišeg broja štićenika sa odjeleljenja psihogerijatrije prošao je period samoizolacije od 14 dana. Sa ovog odjeljenja samo jedna štićenica je bila na bolničkom liječenju, ona je hospitaliovana još 17. marta, i nažalost preminula juče u Opštoj bolnici Kotor. Svi ostali štićenici u Domu su stabilnog opšteg stanja-, kazao je Popović.

Proces revakcinacije odvija se po planu, 15. marta je završen na odjeljenjima palijative i gerijatrije, drugu dozu vakcine primilo je 87 štićenika.

-Sledeće sedmice prolazi period od tri nedjelje nakon revakcinacije, kada ćemo u dogovoru sa Institutom za javno zdravlje uraditi i kontrolu antitijela. Na odjeljenju psihogerijatrije, gdje se pojavila infekcija, po dogovoru sa Institutom, 14 dana od posljednjeg potvrđenog slučaja počećemo sa revakcinacijom. Prvu dozu vakcine primilo je 242 štićenika, što je preko 95 procenata. Vakcinisana je i polovina zaposlenih, neki vakcinu nisu mogli primiti iz zdravstvenih razloga, neki prosto nisu bili zainteresovani, a jedan broj njih je imao koronu u poslednja tri mjeseca, tako da sada čekaju da prođe taj period-, dodaje Popović.

Nakon provjere antitijela kod štićenika koji su dobili drugu dozu vakcine, u Domu starih ,,Grabovac“ će razmišljati u pravcu otvaranja za posjete.

-To je svakako i suština vakcinacije, da se Dom počne otvarati i da konačno štićenici počnu viđati svoje najbliže. Štićenici su već i po malo umorni od svega ovoga, jer već više od godinu dan u posebnom režimu rada, gdje je zabranjen izlazak iz ustanove i ukinute su posjete. Svi se nadaju da će se vakcinacijom konačno i život početi da se vraća u normalu, da će početi da izlaze izvan kapije Doma i početi da se viđaju sa prijateljima i rodbinom-, zaključuje Popović.

Trenutno u Domu starih u Risnu boravi 245 štićenika.

Preuzeto sa: https://www.pobjeda.me/clanak/dom-starih-grabovac-242-sticenika-vakcinisano-87-primilo-drugu-dozu

 

donacije 1

glas grabovca

Jezik

Pretraga