slajd01.jpg
slajd01.jpg
slajd01.jpg

Izložba koja je dio aktivnosti projekta “Kreativno treće doba“, koji realizuje nevladina organizacija “Evropske demokratske inicijative“, otvorena je u petak, 30.juna, u bašti Doma starih "Grabovac" u Risnu

OTVORENA IZLOŽBA RADOVA ŠTIĆENIKA DOMA STARIH

Izložba radova štićenika Doma starih “Grabovac“, otvorena je sinoć u bašti ove javne ustanove.

Riječ je o izložbi koja je dio aktivnosti projekta “Kreativno treće doba“, koji realizuje nevladina organizacija “Evropske demokratske inicijative“.

Prisutne je u ime Doma starih pozdravila menadžerka sistema kvaliteta, mr Anđela Rašković.

Rukovoditeljka NVO “Evropske demokratske inicijative“, Ljiljana Jovović, je tom prilikom kazala da je projekat “Kreativno treće doba” dio regionalne inicijative, koja se realizuje u pet zemalja.

,,Cilj organizovanja kreativnih i likovnih radionica je upotpunjavanje sadržaja svakodnevnice korisnika Doma starih, kako bi uljepšali njihov boravak i podstakli kreativnost. Izloženi radovi su dokaz njihovog stvaralaštva, a ova izložba je dokaz da su oni ne samo primaoci usluga, već i pružaoci usluga široj društvenoj zajednici. Ranije smo 2017. i 2018. organizovali slične aktivnosti, veoma uspješno na obostrano zadovoljstvo. Nadamo se da će biti prilike na jesen da osmislimo kreativne programe, koji će korisnike učiniti zadovoljnim i gdje će oni moći da daju svoj doprinos”- istakla je Jovović. 

Koordinatorka radionice Anka Perović, zahvalila se korisnicima Doma starih na lijepom druženju svakog utorka, proteklih pola godine, koliko su i trajale radionice, kao i profesoru likovnog vaspitanja Ivanu Stankoviću koji je dao svoj stručni doprinos.

U muzičkom dijelu programa nastupila je učenica ŠOSMO “Vida Matjan”, Nikolina Bracanović (violina), a zatim su nastupili Jelena Božović i Kristijan Đuranović.

Otvaranju izložbe su između ostalih prisustvovale nastavnice Osnovne škole “Veljko Drobnjaković”.

Podsjetimo, projekat “Kreativno treće doba” je usmjeren na poboljšanje kvaliteta života starijih osoba pružanjem integrisane podrške kroz kreativne programe, zbog njihovog povećanog integrisanja u društvenu zajednicu.

Preuzeto sa: OTVORENA IZLOŽBA RADOVA ŠTIĆENIKA DOMA STARIH - Radio Kotor